A projekt célja: az egészségkultúra alakítása, formálása, s ezzel a gyermek alkalmassá tétele arra, hogy egészségével kapcsolatos igényeit, szükségleteit önmaga kielégítse. Az egészségnevelés, egészségfejlesztés a személyiség egészére irányul.

A projekt célcsoportja: gyermekvédelmi ellátással kapcsolatba került 12-15 éves korú gyermekek és szüleik.

A gyerekek 58 órás interaktív tréningekből és előadásokból álló prevenciós programon vesznek részt. A szülők 4 x 4 órás, szülői kompetenciafejlesztésen vesznek részt.

A prevenciós program 2. részében egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, tréningek lesznek.  A képek az előadáson készültek.

Erdélyi Ilona, projektmenedzser

Bővebben...

 


A letöltéshez kattintson a borítóra!

(pdf formátum 60mb)

 

 


Közös stratégiaalkotó tréning zajlott a Teleházban  a települési önkormányzat, gazdasági, kulturális és civil szereplők, szervezetek, valamint közigazgatási szakértők részvételével2014. október 21-én.

Ópályi Község Önkormányzata képviseletében 2014 februárjában jelentkezést nyújtottunk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez az ÁROP-2.2.22-2013-2013-001 azonosító számú, „Képzés a konvergencia régiókban levő önkormányzatoknak” című projektben illetve a Helyi Közösségi Akadémiák hálózatában való részvételre. A pályázati jelentkezés sikeres volt, és pályázatunkban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (továbbiakban: NKE) befogadta.

Bővebben...

 


Október 27-én, hétfőn délután I-II. Világháborús emlékművet avattak fel Ópályi központjában, a Kálvin János téren, majd konferenciát tartottak a Horpácsik János Művelődési Házban "Az I. Világháború hatása a Kárpát medencében élőkre 1914-től a Trianoni Békeszerződést követően napjainkig" címmel. Képriportunk a hétfői szoboravató ünnepségen készült.