Megszépül és új nevet kap a művelődési ház. Az Ópályiak Baráti Köre Egyesület közel huszonöt millió forintot nyert a ház felújítására a Leader vidékfejlesztési pályázaton. A beruházás a teljes összegét megkapja az egyesület, igaz csak a felújítás befejezése után. A munkálatok szépen haladnak, teljesen új tetőszerkezetet készítettek az építők. Az ünnepélyes átadás és a névadó szeptember 6.-án lesz, akkor ünnepeljük Ópályi 720. születésnapját, és néptánc gálával  emlékezünk egykori neves és ma is híres néptáncosunkra Horpácsik Jánosra, akinek nevét felveszi a kultúrház.

Erdélyi Miklós
polgármester

 

Hasonlóan az előző évekhez, egyesületünk hagyományőrző csoportjait idén is felkérték a partiumi kulturális szervezetek, hogy tiszteljék meg produkcióikkal a Rákóczi ünnepséget, amely 2014. április 26-án szombaton kerül megrendezésre a majtényi síkon.

A hagyományainkhoz híven, mint minden évben idén is összekötjük az ünnepségen való részvételt egy kis irodalmi-történelmi barangolással. Idén Erdély és Szilágyság kapujába, Kolozsvárra és környékére látogatunk el 2 napos program keretében (program mellékelve).

A szálláshelyünk egy irodalmi, néprajzi értékekben igen gazdag településen, Válaszúton lesz, ahol Kallós Zoltán népzenekutató családja fogad majd bennünket és gondoskodik az ellátásunkról.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A program letöltéséhez kattintson ide!

Üdv: Erdélyi Ilona

 

 

Már sokadik alkalommal ültek iskolapadba az Ópályiak a Teleházban. Igaz, hogy nem mindig ugyanazok a résztvevők, mert a korábbi tanfolyamok végeztével közel százan vették már át a bizonyítványaikat. Jelenleg a Támop- 2.1.2. „Tudásod a jövőd” program keretében tizenöten döntöttek úgy, hogy megismerkednek a számítógép rejtelmeivel. Herczeg Péter az Ópályi Jókai Mór Általános Iskola igazgatója matematika, számítástechnika szakos tanár oktatja a hallgatókat. A 40 órás tanfolyam végén, szövegszerkesztésből és elektronikai levelezésből kapnak bizonyítványt.

Erdélyi Miklós
polgármester

 

Mészáros Anita közművelődési menedzser köszöntötte a megjelent vendégeket a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett gálaműsoron, majd közösen elénekelték a Himnuszt!

Erdélyi Miklós polgármester köszöntője után Talabos Lászlóné, az Ópályi Jókai Mór Általános Iskola magyar, történelem szakos tanára mondott  ünnepi beszédét!

"A sokaságért híven munkálj!" című zenés irodalmi összeállítást az Ópályi Jókai Mór Általános Iskola kulturális csoportjai és énekkara adta  elő.

 

Bővebben...