Árvácska ültetés

Foglalkozás megnevezés: Árvácska ültetés – Fenntartható fejlődés klub
Dátum: 2019. október 17.
Időpont: 14:00-18:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.-Teleház; Görög Katolikus Egyház; emlékoszlopok környéke
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

A fenntarthatóság jegyében árvácska ültetést szerveztünk 2019. október 17-én, csütörtökön. Mielőtt elkezdődött az ültetés a jelenlévő gyerekekkel magáról az árvácskáról, annak felépítéséről, jellemzőiről beszélgettünk. Beszélgettünk arról is, hogy miért fontos, hogy növényeket ültessünk – fákat, bokrokat, virágokat stb. Szó volt a növények levegőtisztító hatásairól, környezetünk szebbé tételéhez is hozzájárulnak, hiszen nélkülük sivár lenne a környezetünk, a Földünk. Beszélgettünk arról is, hogy sok állatnak szolgálnak eleségül, illetve lakhelyül a növények, és nekünk, embereknek is sokat adnak.

Először a Teleház területén lévő virágládákba ültettünk virágokat, melyeket az ültetést követően meglocsoltunk. Ennek kapcsán sokat beszélgettünk a növények megfelelő gondozásáról. Ezt követően megterveztük az útvonalat, hiszen több helyszínen szerettünk volna árvácskákat elültetni, elindultunk. Az utunk elsőként a Görög Katolikus Egyház templomkertjébe vezetett, ahol több helyen is ültettünk el árvácskákat. Majd elsétáltunk a falu központjában lévő – március 15.; október 6. és október 23. - tiszteletére állított emlékoszlopokhoz. Ezeken a helyszíneken is sok szép virágot ültettünk el a jelenlévőkkel közösen.

Miután az összes virágot elhelyeztük, visszasétáltunk a Teleházba. A délután folyamán mindenki nagyon jól érezte magát, a gyerekek nagyon élvezték a virágültetést.

2020-06-25 06:18:01