Önkéntes pont kialakítása

Foglalkozás megnevezés: Önkéntes településfejlesztés/szépítés – Önkéntes Pont átalakítása
Dátum: 2019. február 16.  
Időpont: 8:00-18:00
Helyszín: Ópályi Teleház, 4821 Ópályi Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Mészáros Anita, közművelődési menedzser

Az Önkéntes Pont átalakítása című programot az Ópályiak Baráti Köre Egyesület tagjaival és önkénteseivel, a Teleház munkatársaival, valamint helyi önkéntes vállalkozókkal közösen valósítottuk meg.  Az Önkéntes Pont egyik helyisége került átalakításra.  Gipszkarton fallal választottuk el a termet, kialakítottunk egy teakonyhát és egy tárgyaló termet.  Így most már plusz egy teremmel bővült az ingatlan, ami nagyban megkönnyíti a napi munkát és a különböző programok szervezését.

A program egész napos volt minden önkéntes ott segített, ahol tudott. Disznóvágásra is sor került ezen a napon, melyet az önkéntesek közösen feldolgoztak. A nap során már ebből készültek finomabbnál finomabb ételek, melyet a résztvevők közösen fogyasztottak el. A fel nem használt húsok fagyasztóba kerültek, melyet a későbbi rendezvények során szeretnénk bográcsban és tárcsán elkészíteni.

A program nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát. Ismét bebizonyították önkénteseink, hogy a közösség ereje hatalmas, együtt mennyi mindenre lehetünk képesek

2020-06-24 07:09:06