„Március 15.” kézműves foglalkozás

Foglalkozás megnevezés: Március 15. – Hagyományőrző kézműves foglalkozás
Dátum: 2019. március 13.
Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: Ópályi Teleház – 4821 Ópályi, Árpád utca 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó hagyományőrző kézműves foglalkozásunkat 2019. 03. 13-án, szerdán rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy igazán színes kézműves foglalkozáson, és megemlékezésen vehettek részt az érdeklődők.
Először a forradalom és szabadságharc eseményéről, nagy alakjairól, csatáiról, körülményeiről beszélgettünk. Majd kezdetét vette a kézműves foglalkozás. Mindenki kedve szerint vehetett részt a különféle kreatív alkotások elkészítésénél.

Készíthettek:

  •  magyar zászlót, melyhez színes ceruzát, zsírkrétát és hurkapálcikát használhattak
  • piros-fehér-zöld színű kokárdát, melyet színes krepp papír darabkákból állíthattak össze


Gyönyörű munkák születtek, a gyerekek nagyon élvezték a kreatív foglalkozást. Ezeket a munkákat fel is használtuk dekorációként a kézműves foglalkozásunkat követő ünnepi megemlékezésen.
Ezután a gyerekek átöltöztek, még átolvasták verseiket, ünnepi szövegeiket, majd előadták ünnepi műsorukat, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott. A kisiskolások magabiztosan, méltóan emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról.
A műsor fényét emelte a dekoráció, mely mind egytől-egyig a gyerekek keze munkáit dicsérte – zászlók, kokárdák, a közös ének szövege is az általuk elkészített magyar zászlót ábrázoló lapon szerepelt.
Ezt követően minden jelenlévő – szereplő diákok, meghívott vendégek – átsétált az Ópályi Mesevár Óvoda előtt elhelyezett emlékoszlophoz, és tiszteletünket kifejezve elhelyeztük koszorúinkat.

2020-06-24 06:38:12