A fenntarthatóság jegyében megszervezett húsvéti készülődés

Foglalkozás megnevezés: Húsvéti készülődés – Fenntartható fejlődés klub
Dátum: 2019. április 09.
Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

A húsvéthoz kapcsolódó foglalkozásunkat 2019. 04. 09-én, kedden rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy színes, programokban gazdag foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Először a húsvéti szokásokról, hagyományokról és szimbólumokról beszélgettünk, majd tavaszi dalokat énekeltünk közösen („Tavaszi szél vizet áraszt…”). Ezt követően a fenntarthatóság jegyében alkottunk. Mindenki kedve szerint vehetett részt a különféle kreatív alkotások elkészítésénél.
Készíthettek:

  •  húsvéti nyuszi fejeket papírtányérok felhasználásával: a papírtányér a nyuszi feje, melyre füleket ragasztottak a gyerekek
  • fűnek álcázott hímes tojástartó díszt, tojástartó dobozok felhasználásával
  • nyuszikat fehér zoknik segítségével, melyeket vattával és rizzsel tömhettek ki a gyerekek
  • színes tojástartókat kartonpapírok felhasználásával

A húsvéti alkotások elkészítése közben arról beszélgettünk, hogy milyen hasznos dolgokra is fel lehet használni az otthon található - mások szemében feleslegesnek vélt tárgyakat. Megbeszéltük, hogy nem kell mindent rögtön kidobni a szemétbe, hanem egy kis kreativitással fantasztikus, praktikus és hasznos dolgokat varázsolhatunk újrahasznosítható anyagokból - például tojástartó, wc papír guriga, újságpapír, műanyag kupakok, papírtányér, lyukas zokni - újrafelhasználásával.  Ezeket ők is elkészíthetik otthon a szüleikkel, testvéreikkel például így az ünnepek alkalmával is, vagy csak egy kis, közös családi elfoglaltság gyanánt.

A délután folyamán mindenki nagyon jól érezte magát, mindenki hazavihette a saját maga készített húsvéti díszeket.

2020-06-24 05:55:23