Anyák napja

Foglalkozás megnevezés: Anyák napja – Hagyományőrző kézműves foglalkozás
Dátum: 2019. május 06.
Időpont: 14:00-18:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

Az Anyák napjához kapcsolódó hagyományőrző kézműves foglalkozásunkat 2019. 05. 06-án, hétfőn rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy igen szép, programokban gazdag délutánon vehettek részt az érdeklődők.
Először kis „képeslapokat” készíthettek a gyerekek az édesanyjuknak. A „képeslap” egy kinyitható kis ajándék volt, melynek az elején egy édesanya és egy gyermek összefonódott keze szerepelt – ezt minden gyermek kedve szerint színezhette, majd ide, az első oldalra került egy kis virág, ahová mindenki ráírhatta a saját nevét, ezáltal egyedivé vált a kis ajándék. A belső oldalra egy édesanyáknak szóló, szép idézetet írtak a gyerekek, az ajándék többi oldalára szabadon írhattak, rajzolhattak, mindenki a saját fantáziája, ötlete alapján. Gyönyörű, egyedi kis alkotások születtek. Készíthettek csodaszép virágokat is színes papírok és hurkapálcikák felhasználásával, melyeket saját neveikkel, és rajzaikkal színesítettek a kisdiákok. Ezt követően a gyerekek anyák napi műsorral kedveskedtek az édesanyáknak, és minden jelenlévőnek. A műsor elején közösen elénekeltük az „Orgona ága…” kezdetű dalt, gitárkísérettel. Nagyon megható volt látni azt, ahogyan félkörívben elhelyezkedve, méltóságteljesen, egyenként elszavalták verseiket, majd átadták a kézzel készített ajándékaikat, és virágaikat édesanyjuknak, akik könnyes szemmel, meghatódottan szorították magukhoz gyermekeiket.

A foglalkozás végén még maradt idő egy kis közös beszélgetésre. Mindenki nagyon jól érezte magát. Egy igazán szép, megható délutánon vehettek részt a jelenlévők.

 

2020-06-24 06:45:47