Drogprevenciós előadás

Foglalkozás megnevezés: Drogprevenciós előadás – Fiatalok fórum
Dátum: 2019. március 22.
Időpont: 15:00-19:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Havasi Gusztáv

Drogprevenciós előadásunkat 2019. április 29-én, hétfőn rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy igazán hasznos és tanulságos előadáson vehettek részt a jelenlévők. Mai korunk talán egyik legnagyobb veszélye, amely a gyerekeket igencsak fenyegeti, a káros szenvedélyek kipróbálása, használata.Fontos, hogy tudatosítsuk bennük mi felnőttek azt a tényt, hogy ezeknek a káros szenvedélyeknek már csak a kipróbálása is, komoly egészségügyi károsodásokat okozhat, tudatosítsuk bennük azt, hogy ezekhez a káros szenvedélyekhez nagyon könnyű hozzászokni, illetve, abban az esetben, ha ez már megtörtént, nagyon nehéz végérvényesen megválni tőlük. Ennek keretében szerveztünk egy előadást, melynek központi témája a dohányzás, a drog- és az alkoholfogyasztás egészségkárosító hatásai voltak.

Mind a három témához kapcsolódóan megnéztek a gyerekek egy pár perces videót, majd minden videó egyenkénti megnézése után közös beszélgetés zajlott a látottakról, hallottakról, kiegészítve a gyerekek gondolataival, tapasztalataival, észrevételeivel. A diákok szabadon kérdezhettek, jelentkezést követően. Jó volt látni, hogy nagyon aktívak, érdeklődőek és nyitottak voltak a nebulók.
A videók röviden, de annál lényegretörőbben foglalták össze a témával kapcsolatos tudnivalókat, a gyerekek nyelvén.
A videók megnézését, valamint a közös megbeszélést követően egy kvíz versenyen vehettek rész a kisdiákok. Az előadás témájához, a videókban látottakhoz kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk. Majd közösen kijavítottuk a tesztet, és akinek a legkevesebb hibapontja volt, kapott egy kis jelképes ajándékot. 

2020-06-24 06:10:41