Farsangi mulatság

Foglalkozás megnevezés: Farsang – Fenntartható fejlődés klub
Dátum: 2019. február 26.
Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: Ópályi Teleház, 4821 Ópályi, Árpád u. 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

A Farsanghoz kapcsolódó foglalkozásunkat 2019. 02. 26-án, kedden rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy igen színes, programokban gazdag délutánon vehettek részt gyerekek és felnőttek egyaránt.
Először a farsangi hagyományokról, népszokásokról beszélgettünk, majd farsangi mondókákat mondtunk, illetve farsangi dalokat énekeltünk közösen. Majd néhány tanuló farsangi versek előadásával lepte meg a többieket, nagy tapssal jutalmazták őket a jelenlévők.

Ezt követően a fenntarthatóság jegyében farsangi jelmezeket, kiegészítőket készítettünk újságpapír felhasználásával. Közben arról beszélgettünk, hogy milyen hasznos dolgokra is fel lehet használni az otthon található - mások szemében feleslegesnek vélt tárgyakat. Megbeszéltük, hogy nem kell mindent rögtön kidobni a szemétbe, hanem egy kis kreativitással fantasztikus, praktikus és hasznos dolgokat varázsolhatunk újrahasznosítható anyagokból - például újságpapír, wc papír guriga, tojástartó, műanyag kupakok - újrafelhasználásával.  Ezeket ők is elkészíthetik otthon a szüleikkel, testvéreikkel.  Ezen a délutánon az újságpapír bizonyult a legjobb választásnak a farsangi hangulat megteremtéséhez szükséges kellékek megalkotásához. Készítettünk bádogember jelmezeket és csákókat is. Farsangi álarcokat dekorálhattak a gyerekek, ezekhez szabadon választhattak a színes ceruzák, filctollak, hurkapálcikák és a színes műanyag kupakok köréből. Gyönyörű munkák születtek, melyeket a zenés mulatságon viselhettek is. Bohócfejet színeztek, melyet színes krepp papírokkal díszítettek a tanulók.
Farsanghoz kapcsolódó kifestőket színeztek, melyeken bohócok, jelmezbe öltözött gyerekek szerepeltek.
A délután zárásaként tombolasorsoláson vehettek részt a gyerekek. Minden résztvevő kihúzott egy számot a „kalapból”, majd átvette a számhoz tartozó ajándékát – plüssfigurát, kisautót, különböző játékokat.
Mindenki nagyon jól érezte magát, az egész délutánt a felhőtlen jókedv jellemezte.

2020-06-24 05:48:04