Gyermeknap

Foglalkozás megnevezés: Gyermeknap – Fiatalok fóruma
Dátum: 2019. május 23.
Időpont: 14:00-18:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezetÅ‘ neve: Barta Edit

A Gyermeknaphoz kapcsolódó foglalkozásunkat 2019.05.23-án, csütörtök délután rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy színes, vidám és programokban gazdag foglalkozáson vehették részt az érdeklÅ‘dÅ‘k.

Rendezvényünk kezdetén a balesetek megelÅ‘zésérÅ‘l beszélgettünk a gyerekekkel közösen. Mivel itt a jó idÅ‘, Å‘k is egyre több idÅ‘t töltenek kint a szabadban, nÅ‘ a balesetek kockázata. EbbÅ‘l kifolyólag gondoltunk arra, hogy a gyermeknaphoz kapcsolódó délutánunkat ennek az igazán fontos témakörnek a megbeszélésével kezdjük, valamint programjaink között is szerepeltek ügyességi versenyek, ahol fontos az elÅ‘vigyázatosság és az egymásra figyelés.

A gyerekek aktívan bekapcsolódtak a beszélgetésbe, a kérdésekre ügyesen válaszoltak. Megbeszéltük, hogy sportolás vagy játék közben mennyire fontos, hogy betartsuk a szabályokat – például kerékpározáskor mennyire fontos a megfelelÅ‘ méretű védÅ‘sisak használata, a sportban ne legyenek durvák, figyeljenek társaikra. Beszélgettünk a gyalogos, illetve a kerékpárral történÅ‘ közlekedés szabályairól. Ezt követÅ‘en az elhangzottakkal kapcsolatosan kérdéseket tettünk fel a kisiskolásoknak, melyekre hibátlanul válaszoltak. Jó volt látni, és tapasztalni azt, hogy figyeltek, és érdeklÅ‘dtek a téma iránt.  Ezután ügyességi versenyen vehettek részt. Négy csapatban versengtek egymással. Az alábbi feladatokban mérhették össze ügyességüket, tudásukat, megtapasztalva az együttes játék élményét:

1.         helyszín: 10 db tollaslabdát kellett egy kartondobozba beledobni bizonyos távolságból – annyi pont, ahány labda a dobozban landolt.

2.         helyszín: ki tudja rövidebb idÅ‘n belül a műanyagtálban lévÅ‘ vizet szívószállal kiszívni – pontszámok az idÅ‘ alapján: leggyorsabb csapat 4 pont, majd 3 pont, 2 pont, 1 pont.

3.         helyszín: egy keresztrejtvényt kellett megfejteni, angol és lovári nyelven – annyi pont, ahány jó megfejtés.

4.         helyszín: egy puzzle darabkáit kellett összeilleszteniük a gyerekeknek – pontszám az idÅ‘ alapján.

Jó volt látni, hogy hasznosnak bizonyult a délutánunk kezdetén tartott kis elÅ‘adás, hiszen a gyerekek figyeltek egymásra, betartották a játékszabályokat, ennek köszönhetÅ‘en nagyon élvezték a megmérettetéseket.
A gyÅ‘ztes csapat oklevelet kapott, és minden tag egy-egy nyalókát.
Az eredményhirdetést követÅ‘en tombolasorsolás következett. A gyermekek izgatottan várták, hogy szépen sorban mindenki kihúzzon egy számot a „kalapból”, és átvegye ajándékát. Rengeteg plüss és kisautó várta, hogy a gyermekek hazavigyék Å‘ket.
A sok program után közösen elfogyasztottuk a finom, bográcsban készült babgulyást.
Gyermeknapi rendezvényünket közös énekléssel és tánccal zártuk. Mindenki nagyon jól érezte magát.

2020-06-24 06:21:48