Gyermeknap

Foglalkozás megnevezés: Gyermeknap – Fiatalok fóruma
Dátum: 2019. május 23.
Időpont: 14:00-18:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

A Gyermeknaphoz kapcsolódó foglalkozásunkat 2019.05.23-án, csütörtök délután rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy színes, vidám és programokban gazdag foglalkozáson vehették részt az érdeklődők.

Rendezvényünk kezdetén a balesetek megelőzéséről beszélgettünk a gyerekekkel közösen. Mivel itt a jó idő, ők is egyre több időt töltenek kint a szabadban, nő a balesetek kockázata. Ebből kifolyólag gondoltunk arra, hogy a gyermeknaphoz kapcsolódó délutánunkat ennek az igazán fontos témakörnek a megbeszélésével kezdjük, valamint programjaink között is szerepeltek ügyességi versenyek, ahol fontos az elővigyázatosság és az egymásra figyelés.

A gyerekek aktívan bekapcsolódtak a beszélgetésbe, a kérdésekre ügyesen válaszoltak. Megbeszéltük, hogy sportolás vagy játék közben mennyire fontos, hogy betartsuk a szabályokat – például kerékpározáskor mennyire fontos a megfelelő méretű védősisak használata, a sportban ne legyenek durvák, figyeljenek társaikra. Beszélgettünk a gyalogos, illetve a kerékpárral történő közlekedés szabályairól. Ezt követően az elhangzottakkal kapcsolatosan kérdéseket tettünk fel a kisiskolásoknak, melyekre hibátlanul válaszoltak. Jó volt látni, és tapasztalni azt, hogy figyeltek, és érdeklődtek a téma iránt.  Ezután ügyességi versenyen vehettek részt. Négy csapatban versengtek egymással. Az alábbi feladatokban mérhették össze ügyességüket, tudásukat, megtapasztalva az együttes játék élményét:

1.         helyszín: 10 db tollaslabdát kellett egy kartondobozba beledobni bizonyos távolságból – annyi pont, ahány labda a dobozban landolt.

2.         helyszín: ki tudja rövidebb időn belül a műanyagtálban lévő vizet szívószállal kiszívni – pontszámok az idő alapján: leggyorsabb csapat 4 pont, majd 3 pont, 2 pont, 1 pont.

3.         helyszín: egy keresztrejtvényt kellett megfejteni, angol és lovári nyelven – annyi pont, ahány jó megfejtés.

4.         helyszín: egy puzzle darabkáit kellett összeilleszteniük a gyerekeknek – pontszám az idő alapján.

Jó volt látni, hogy hasznosnak bizonyult a délutánunk kezdetén tartott kis előadás, hiszen a gyerekek figyeltek egymásra, betartották a játékszabályokat, ennek köszönhetően nagyon élvezték a megmérettetéseket.
A győztes csapat oklevelet kapott, és minden tag egy-egy nyalókát.
Az eredményhirdetést követően tombolasorsolás következett. A gyermekek izgatottan várták, hogy szépen sorban mindenki kihúzzon egy számot a „kalapból”, és átvegye ajándékát. Rengeteg plüss és kisautó várta, hogy a gyermekek hazavigyék őket.
A sok program után közösen elfogyasztottuk a finom, bográcsban készült babgulyást.
Gyermeknapi rendezvényünket közös énekléssel és tánccal zártuk. Mindenki nagyon jól érezte magát.

2020-06-24 06:21:48