Kreatív foglalkozásra a fenntarthatóság jegyében

Foglalkozás megnevezés: Kreatív foglalkozás – Fenntartható fejlődés klub
Dátum: 2019. május 29.
Időpont: 14:00-18:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

Egy kreatív foglalkozás keretén belül állatokat készítettünk 2019. 05. 29-én, szerdán az Ópályi Teleházban.
Egy igen színes, programokban gazdag délutánon vehettek részt a gyerekek.
Először arról beszélgettünk, hogy milyen hasznos dolgokra is fel lehet használni az otthon található - mások szemében feleslegesnek vélt tárgyakat. Megbeszéltük, hogy nem kell mindent rögtön kidobni a szemétbe, hanem egy kis kreativitással fantasztikus, praktikus és hasznos dolgokat, tárgyakat, játékokat, dekorációkat  varázsolhatunk újrahasznosítható anyagok - például wc papír guriga, műanyag kupakok, tojástartó, műanyag palackok, újságpapír - újrafelhasználásával. Megbeszéltük a gyerekekkel, hogy ezeket ők is bátran elkészíthetik otthon a szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal. Ezen a délutánon a műanyag palackok és a wc papír gurigák mellett döntöttünk. Először mindenki eldönthette, hogy melyik feladatban szeretne részt venni. Ennek köszönhetően két csoport alakult ki.
Az egyik csapat halacskákat készített Pet palackok felhasználásával. A palackokból kezdésképpen kialakítottuk a hal formáját, testét, majd színes papírok segítségével elláttuk őket uszonyokkal, szemekkel.
A másik csapat katicabogarakat készített wc papír gurigák felhasználásával. A gurigákat fekete színes papírokkal vontuk be, majd piros papírok segítségével, szárnyakkal is elláttuk őket, melyekre fekete filctollal kerültek fel a pöttyök. Majd szemekkel és csápokkal is elláttuk a kis bogarakat, szintén színes papírok felhasználásával.
Aki úgy gondolta, haza is vihette a saját kis munkáját, de legtöbben otthagyták a Teleházban, melynek eredményekképpen bárki megcsodálhatja őket, aki bejön az épületbe.
A kisdiákok nagyon kreatívak voltak a délután folyamán, mindenki nagyon jól érezte magát, az egész délutánt a felhőtlen jókedv és egymás segítése jellemezte.

 

2020-06-24 06:02:57