Március 15. – Hagyományőrző kézműves foglalkozás

Foglalkozás megnevezés: Március 15. – Hagyományőrző kézműves foglalkozás
Dátum: 2020. március 13.
Időpont: 14:00-18:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád út 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó hagyományőrző kézműves foglalkozásunkat 2020. 03. 13-án, pénteken rendeztük meg az Ópályi Teleházban.
Egy igazán színes kézműves foglalkozáson, és megemlékezésen vehettek részt az érdeklődők.
Először a forradalom és szabadságharc eseményéről, nagy alakjairól, csatáiról, körülményeiről beszélgettünk. Majd kezdetét vette a kézműves foglalkozás. Mindenki kedve szerint vehetett részt a különféle kreatív alkotások elkészítésénél.

 

Készíthettek:

  • nemzeti színű szívet, melyet kedvük szerint díszíthettek színes ceruzák, zsírkréták és színes krepp papírok felhasználásával
  • piros-fehér-zöld színű kokárdát, melyet színes krepp papír darabkákból állíthattak össze vagy színezhettek színes ceruzák, zsírkréták igénybevételével

Gyönyörű munkák születtek, a gyerekek nagyon élvezték a kreatív foglalkozást. Ezeket a munkákat fel is használtuk dekorációként a kézműves foglalkozásunkat követő ünnepi megemlékezésen. Ezután a gyerekek átöltöztek, még átolvasták verseiket, ünnepi szövegeiket. A megemlékező műsort a Kraszna Népdalkör nyitotta, a Himnusz közös eléneklését követően. A népdalkör tagjai szép énekekkel emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. Ezt követően a kisdiákok adták elő ünnepi műsorukat, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott. A megemlékező szövegek és versek elhangzása után, néptáncot mutattak be a diákok népviseletben. A kisiskolások magabiztosan, méltóan emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. A műsor fényét emelte a dekoráció, mely mind egytől-egyig a gyerekek keze munkáit dicsérte.  Ezt követően átsétáltunk az Ópályi Mesevár Óvoda előtt elhelyezett emlékoszlophoz, és tiszteletünket kifejezve elhelyeztük koszorúinkat, majd közösen elénekeltük a Szózatot.

 

2020-06-25 06:51:46