Nyári szünet veszélyei

Foglalkozás megnevezés: Nyári szünet veszélyei – Fiatalok fóruma
Dátum: 2019. június 29.
Időpont: 15:00-19:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Széchenyi u. 93.
Foglalkozást vezető neve: Máté Sándor

A fiatalok fórumához kapcsolódó foglalkozásunkat 2019.06.29-én, szombaton rendeztük meg.
Előadásunk kezdetén a balesetek megelőzéséről beszélgettünk közösen. Mivel itt a jó idő, mindenki egyre több időt tölt kint a szabadban, nő a balesetek kockázata. Megbeszéltük, hogy sportolás vagy játék közben mennyire fontos, hogy betartsuk a szabályokat – például kerékpározáskor mennyire fontos a megfelelő méretű védősisak használata, a sportban ne legyenek durvák, figyeljenek társaikra. Beszélgettünk a gyalogos, illetve a kerékpárral történő közlekedés szabályairól.

Beszélgettünk arról is, hogy idegeneknek soha ne nyissanak ajtót, és a lakásba ne engedjék be őket. Arról, hogy a strandon, napközis táborban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, a pénztárca, a mobiltelefon soha ne maradjon szem előtt, valamint, abban az esetben, ha az utcán idegen szólítja meg őket, sem útbaigazítás, sem pedig más indok alapján ne tartsanak velük, illetve ne fogadjanak el semmit tőlük.

Ezt követően az elhangzottakkal kapcsolatosan kérdéseket tettünk fel a résztvevőknek, melyekre hibátlanul válaszoltak, illetve ők is nyugodtan kérdezhettek. Jó volt látni, és tapasztalni azt, hogy figyeltek, és érdeklődtek a téma iránt. Majd egy közös, interaktív beszélgetéssel zártuk az előadásunkat, ahol mindenki elmondhatta véleményét, tapasztalatait.

2020-06-24 06:27:03