Születésnapi ajándékok készítése

Foglalkozás megnevezés:  Születésnapi ajándékok készítése – Hagyományőrző kézműves foglalkozás
Dátum: 2019. február 07.
Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: Ópályi Teleház, 4821 Ópályi, Árpád u. 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit
A születésnapi ajándékok készítéséhez kapcsolódó foglalkozásunkat 2019. 02. 07-én, csütörtök délután rendeztük meg az Ópályi Teleházban. A születésnap megünneplése hagyomány, jelezve ezzel, hogy fontos számunkra a másik, aki lehet a családtagunk, a kollégánk vagy barátunk. Az ünneplés elengedhetetlen része az ajándék, hiszen ezen a napon megajándékozzuk, meglepjük azt a személyt, aki aznap ünnepli születése napjának évfordulóját. Az ajándék akkor a leginkább szívhez szóló, ha saját kézzel készített, jelezvén ezzel azt, hogy időt szántunk arra, hogy mi magunk készítjük el a személyes meglepetést. Ezen a délutánon mindenki elkészíthette személyes, saját kezűleg készített ajándékát, a minden foglakozásunkon aktívan részt vevő kisfiúnak, Kevinnek, aki ezen a napon ünnepelte 10. születésnapját. 
Először elénekeltük közösen a „Boldog születésnapot” kezdetű dalt, majd mindenki külön-külön nekikezdett a kicsi, de annál értékesebb ajándékának elkészítéséhez.
A legtöbben rajzokat – melyek főként tortát, lufit, szivárványt ábrázoltak - készítettek kis barátjuknak, de készültek szívek is színes krepp papírok felhasználásával, valamint gyönyörű virágok, színes papírok hajtogatásával.
Majd mikor elkészültek a gyönyörű alkotások, mindenki átadta a sajátját, boldog születésnapot kívánva a kis ünnepeltnek, aki nagyon örült egytől-egyig minden ajándéknak.
Miután megköszönte a figyelmességet, egy kis nassolnivalóval és üdítővel kedveskedett barátainak.
A születésnapi délután természetesen nem érhetett végett egy kis buli nélkül, így foglalkozásunkat zeneszóval és közös tánccal zártuk.
Mindenki nagyon jól érezte magát, az egész délutánt a felhőtlen jókedv és az egymásra figyelés jellemezte.

2020-06-24 06:34:10