Tavaszi dekoráció készítése

Foglalkozás megnevezés: Tavaszi dekoráció készítése – Fenntartható fejlődés klub
Dátum: 2019. március 28.

Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: 4821 Ópályi, Árpád u. 3.
Foglalkozást vezető neve: Barta Edit

A tavaszi dekorációk készítéséhez kapcsolódó foglalkozásunkat 2019. 03. 28-án, csütörtökön rendeztük meg az Ópályi Teleházban.Egy igen színes, programokban gazdag délutánon vehettek részt a gyerekek.

Először a tavaszról, mint évszakról beszélgettünk - tavasszal felélénkül az élet, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők. Ennek kapcsán, a fenntarthatóság jegyében színes virágokat késztettünk műanyag kupakok felhasználásával, valamint tavaszi színekben pompázó ceruzatartókat wc papír gurigák újragondolásával. Közben arról beszélgettünk, hogy milyen hasznos dolgokra is fel lehet használni az otthon található - mások szemében feleslegesnek vélt tárgyakat. Megbeszéltük, hogy nem kell mindent rögtön kidobni a szemétbe, hanem egy kis kreativitással fantasztikus, praktikus és hasznos dolgokat varázsolhatunk újrahasznosítható anyagokból - például wc papír guriga, műanyag kupakok, tojástartó, műanyag palackok, újságpapír - újrafelhasználásával.  Ezeket ők is elkészíthetik otthon a szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal.
Ezen a délutánon a műanyag kupakok és a wc papír gurigák mellett döntöttünk.
Először mindenki kiválasztotta a számára megfelelő méretű virág sablont, majd kiszínezte a neki tetsző színekkel – választhattak a kisiskolások, hogy színes ceruzákkal vagy zsírkrétákkal varázsolják színessé, tavaszi színekben pompázóvá a szürke virág sablonokat. A színezést követően a műanyag kupakok megfelelő helyre történő ragasztása következett – ezek adták a virágok belső, középső részét, színesítve ezzel az amúgy is gyönyörű munkákat.
Ezután következett a ceruzatartók elkészítése wc papír gurigák segítségével. Először színes papír felhasználásával egy kis talpat készítettünk a tartóknak, majd a gurigákat befedtük színes papírokkal, melyeket mindenki a neki tetsző formákkal díszíthetett – például virágokkal – vagy kedvük szerint rajzolhattak is rá a diákok.
Aki úgy gondolta, haza is vihette a saját kis munkáját, hogy otthon gyönyörködjön a tavaszi színekben ékeskedő ceruzatartójában.
A műanyag kupakok felhasználásával elkészített tavaszi virágok gyönyörű dekorációként tesznek szolgálatot a Teleházban.
A kisdiákok nagyon kreatívak voltak a délután folyamán, mindenki nagyon jól érezte magát, az egész délutánt a felhőtlen jókedv és egymás segítése jellemezte.

2020-06-24 05:51:42